به گزارش خبرگزاری فارس، تیمملی فوتبال استرالیا یکی از تیمهای حاضر در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل است که امروز مورد بررسی قرار میگیرد.
*تاریخ استرالیا
طبق شواهد موجود حدود ۴۲ هزار سال قبل گروهی از مردمان شکارچی جنوب آسیا برای یافتن غذا شروع به مهاجرت در سرزمینهای جنوبی کردند و از همین راه وارد شمال استرالیا شدند و با پراکنده شدن در این کشور پایه قبایل مختلف را بنا نهادند. این مردمان بدون هیچگونه ارتباطی با مردم سایر جهان چندین هزار سال در این سرزمین زندگی کردند تا اینکه در سال ۱۶۰۶ میلادی بلندیها شبه جزیره کیپیورک در شمال استرالیا را کشف کردند و در دهههای بعد بیشتر مناطق شمالی و غربی این کشور ثبت گردید. در ابتدا نام استرالیا به دلیل کشف آن توسط هلندیها به هلند نو تعبیر شد اما خود هلندیها علاقه چندانی به زندگی در این کشور نداشتند تا اینکه در سال ۱۷۷۰ میلادی جیمز کوک دریانورد بریتانیایی نواحی اطراف سیدنی در شهر استرالیا را کشف کرد. سپس کاپیتان آرتور فیلیپ در ۱۸ ژوئیه ۱۷۸۸ میلادی با ۱۱ کشتی و ۱۳۵۰ مسافر وارد سیدنی شد و آنجا را به عنوان یکی از مستعمرههای بریتانیا ثبت کرد. در ابتدا اهالی بریتانیا به استرالیا به چشم سرزمینی خشک و برای تبعید زندانیان استفاده میکردند و به همین دلیل بیشتر مسافران اولیه این کشور به اجبار وارد استرالیا شدند.
*جغرافیای استرالیا
استرالیای اقیانوسیه با ۶/۷ میلیون کیلومتر مربع مساحت کوچکترین قاره محسوب میشود این کشور سرزمینی تقریبا هموار است بلندترین قله استرالیا قلهای در کوهستان برفی است که ۲۲۲۸ متر ارتفا دارد. بلندترین رودخانه استرالیا رودخانه دارلینگ است. این رود با پیوستن به رود مورای به اقیانوس منجمد جنوبی میریزد. استرالیا از نظر زمینشناسان کهنترین خشکی جهان به حساب میآید. این کشور اقیانوس آرام جنوبی را از اقیانوس هند جدا میکند. استرالیا ۲۵ هزار و ۷۶۵ کیلومتر مرز دارد که تمام مرز آن آبی است. این کشور با داشتن ۷۵۵ گونه جانوری متنوعترین کشور در دنیا از نظر زیستبومی به حساب میآید.
*مردم استرالیا
جمعیت استرالیا بیش از ۲۰ میلیون نفر است که یکی از پایینترین ارقام میزان تراکم در جهان را دارا است. سه چهارم جمعیت استرالیا در ایالت نیوساوت ولز و یک چهارم دیگر در ایالت ویکتوریا به سر میبرند. تقریبا در هر ۲ دقیقه یک نوزاد جدید در این کشور متولد میشود و جالب اینجا است که بومیان استرالیا فقط حدود نیممیلیون نفر جمعیت دارند که ۵/۲ درصد جمعیت کل این کشور را تشکیل میدهند.
*اقتصاد استرالیا
استرالیا کشوری توسعه یافته با اقتصاد متکی بر بازرگانی و کشاورزی است. ملبورن دومین شهر قابل زندگی جهان به حساب میآید. محصولات اصلی این کشور بیشتر نیشکر، پنبه، غلات و گوشت است اما معادن زیادی هم در استرالیا وجود دارد.
*فرهنگ استرالیا
اسکان اروپاییان در استرالیا شیوه زندگی مردم این جزیره به سمت اروپا کشیده شده، شهرهای کوچک و بزرگی در این کشور وجود دارد که پر از ساختمانهای هنری و گالریهای جذاب است. ملبورن پس از لندن بزرگترین شهر دارای گالریها، تئاترها و موزههای مختلف است. اپرا، رقص باله، ارکستر سمفونیها، بازیگران، نمایشنامهنویسان، شرکتهای هنری و غیره توسط مجلس استرالیا به خوبی حمایت میشوند. امروزه شهر ملبورن به عنوان پایتخت فرهنگی این کشور شهرت دارد.
*ورزش استرالیا
ورزش در استرالیا به صورتی جدی پیگیری میشود و جزئی از سبک زندگی مردم این کشور به حساب میآید. استرالیا از پرمدالترین کشورهای حاضر در رقابتهای المپیک به حساب میآید و شهر ملبورن همهساله میزبان مسابقات مختلف ورزشی در سطح جهانی است. مسابقات اسبسواری، تنیس، اتومبیلرانی و… مسابقاتی هستند که همه ساله در این کشور برگزار میشوند. راگبی، کریکت و بسکتبال از ورزشهای مورد علاقه مردم این کشور به حساب میآید همچنین واترپلو، هاکی روی چمن و والیبال هم در استرالیا علاقهمندان خاص خودش را دارد. فوتبال هم در چند سال اخیر از رشتههای جذاب فوتبال استرالیا به حساب میآید و بازیکنانی نظیر مارک بوسنیچ، هریکیول و مارک ویدوکا از بازیکنان شاخص فوتبال کشور به حساب میآیند. استرالیا تاکنون دوبار میزبان بازیهای المپیک بوده و یکی از شش کشوری به حساب میآید که بیش از یک بار میزبانی این رقابتها را برعهده داشته است.
*فوتبال استرالیا
در حال حاضر فوتبال استرالیا عضوی از کنفدراسیون فوتبال آسیا به حساب میاید این تیم همچنین در مرحله نهایی جامجهانی در سالهای ۱۹۷۴، ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ شرکت داشته است. اولین بازی ملی این کشور با باخت ۳ بر یک مقابل نیوزیلند در سال ۱۹۲۲ همراه بود و بهترین پیروزی استرالیاییها برد ۳۱ بر صفر مقابل ساموئای آمریکا در سال ۲۰۰۱ ثبت شده است. سنگینترین شکست استرالیا هم باخت ۸ بر صفر مقابل آفریقای جنوبی در سال ۱۹۵۵ رقم خورده است. البته استرالیا بهترین نتیجه فوتبالش را با نایبقهرمانی در جام ملتهای آسیا در سال ۲۰۱۱ به دست آورده است.
*نظر کارشناس
رضا شاهرودی/ زمانی بود که استرالیا لیگ پویایی نداشت و میدیدیم که بازیکنان این تیم همگی در لیگهای مختلفی بازی میکردند حتی زمانی که ما در تیمملی ایران میخواستیم با استرالیا بازی کنیم از ۱۱ بازیکن این تیم ۱۰ بازیکن در لیگ برتر انگلیس بازی میکردند اما فکر میکنم الان شرایط فوتبال باشگاهی استرالیا بهتر شده و بازیکنان جوانتری هم در این تیم حضور دارند اما من فکر میکنم که تیمملی استرالیا در زمان ما قویتر بود با این همه نمیتوان استرالیا و عملکردش را در جام جهانی پیشبینی کرد چراکه گروه این تیم گروه سختی است و فکر میکنم اگر بتوانند از گروهشان صعود کنند کار بسیار بزرگی کردند اما من احتمال ضعیفی برای این تیم قائل هستم و فکر میکنم شاید فقط ۲۰ درصد شانس برای استرالیا بتوان قائل شد که بتواند از این گروه بالا برود. من فکر میکنم سبک فوتبال استرالیا شبیه سبک فوتبال هلند است چراکه این تیم همواره فوتبال هجومی را در دستور کار قرار میدهد و احتمال میدهم که استرالیا بازیهای خوبی را در جام جهانی به نمایش بگذارد.