به گزارش خبرگزاری فارس، تیم ملی فوتبال ساحل عاج یکی دیگر از کشورهایی است که در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل حضور دارد و مورد بررسی قرار میگیرد.
* ساحل عاج
ساح عاج کشوری است در غرب آفریقا. پایتخت این کشور یاموسوکرو است که البته پیش از این پایتخت این کشور آبیجان بود. همسایگان ساحل عاج عبارتند از غنا در شرق، گینه و لیبریا در غرب، مالی و بروکینافاسو در شمال و از جنوب ساحل عاج به اقیانوس متصل است.
* تاریخ ساحل عاج
در قرن ۱۵ میلادی ساحل عاج مورد توجه بازرگانان و تجاری بود که در جستجوی عاج فیل و تجارت آن بودند. در رقابتهای استعماری بالاخره ساحل عاج نصیب فرانسه شد و در سال ۱۸۴۲ به صورت قلمرو سرزمینی فرانسه شناخته شد. این کشور سرانجام در سال ۱۹۶۰ اعلام استقلال کرد. ساحل عاج البته در طی سالهای مختلف دچار درگیریهای داخلی و خارجی خونینی شد که کشتههای زیادی را به بار آورد. از سال ۱۹۸۳ پایتخت ساحل عاج از آبیجان به یاموسوکرو تغییر کرد با این حال هنوز سفارتخانههای کشورهای گوناگون در آبیجان قرار دارد.
* سیاست ساحل عاج
در ساحلعاج رئیسجمهور قدرت را در دست دارد، بر اساس قانون اساسی رئیسجمهور این کشور با رأی مستقیم مردم و برای دوره ۵ ساله انتخاب میشود. مجلس ساحل عاج ۲۲۵ نماینده دارد و اعضای آن با رأی مردم انتخاب میشوند.
* جغرافیای ساحل عاج
ساحل عاج با وسعتی حدود۳۲۲ هزار و ۴۶۰ کیلومتر مربع در ساحل شمالی خلیج گینه و اقیانوس اطلس واقع شده است. ساحل عاج با کشور لیبریا ۱۶۱۷ کیلومتر، غنا ۶۰۸ کیلومتر، گینه ۶۱۰ کیلومتر، بورکینافاسو ۵۸۴ کیلومتر، اقیانوس اطلس ۵۱۵ کیلومتر و مالی ۵۳۲ کیلومتر مرز مشترک دارد. از نظر اقلیمی ساحل عاج دارای اقلیمی صاف و دشتهای موجدار است. بلندترین نقطه این کشور قله مونتنیمبا نام دارد که ۱۷۵۲ متر ارتفاع آن است و در غرب ساحل عاج واقع شده است. ۳ رود مهم ساسانجرا، بانداما و کوموئه در ساحل عاج جریان دارد. در ابتدا این منطقه زیستگاه بیش از ۶۰ قوم و قبیله آفریقایی بوده که مهمترین آنها بائوله، بته، سنوفو، آگنی، مالینکه، دان و لوبی بودند.
* اقتصاد ساحل عاج
گفته میشود تولید ناخالص داخلی این کشور ۳۲ میلیارد و ۸۶ میلیون دلار است. ۶۸ درصد از مردم این کشور در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند اما آمار دقیقی از بیکاران ساحل عاج در دست نیست. هر چند که گفته میشود این نرخ بین ۴۰ تا ۵۰ درصد قرار دارد. محصولات صادراتی این کشور شامل کاکائو، قهوه، الوار، نفت، پنبه، موز، آناناس، روغن خرما و ماهی است و محصولات وارداتی ساحل عاج را هم سوخت، کالاهای اساسی و مواد غذایی تشکیل میدهند.
* مردم ساحل عاج
جمعیت این کشور در حدود ۲۰ میلیون نفر است که میانگین سنی آنها ۱۹.۴ سال است. امید به زندگی برای زنان ساحل عاجی ۵۱ و برای مردان این کشور ۴۶ سال است. ۳۵ تا ۴۰ درصد از مردم این کشور را مسلمانان تشکیل میدهند و حدود ۳۰ درصد هم مسیحی هستند. سایر مردم این کشور پیرو ادیان بومیشان قرار دارند. زبان رسمی ساحل عاج فرانسوی است و از شهرهای بزرگ این کشور میتوان به بااوک، دالوا، مان و آدزوپ اشاره کرد.
* فوتبال ساحل عاج
تیم ملی فوتبال ساحل عاج بازیکنان نامداری همانند دروگبا را در تاریخ فوتبالش به فوتبال جهان معرفی کرده است. این کشور اولین دیدار رسمی خود را با برد ۳ بر ۲ مقابل داهومی در سال ۱۹۶۰ انجام داد. بهترین پیروزی این کشور برد ۶ بر صفر مقابل ماداگاسکار در سال ۲۰۰۱ بوده است و بدترین باخت ساحل عاج باخت ۶ بر ۲ مقابل غنا در سال ۱۹۷۱ به دست آمده است. این کشور پیش از این در جامجهانی ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ حضور داشته و حضور در جام جهانی ۲۰۱۴ سومین دورهای است که ساحلعاجیها در آن شرکت میکنند.
* نظر کارشناس
علیرضا مرزبان/ساحل عاج را باید قوی ترین تیم آفریقایی حاضر در جام جهانی دانست. بازیکنان این تیم همگی در بهترین تیم های اروپایی بازی می کنند و ملی پوشان ساحل عاج را بازیکنانی قدرتی و تکنیکی تشکیل می دهد. این بازیکنان سبک بازی شان به تیم اروپایی نزدیک است و همگی از کیفیت بالایی سود می برند. دروگبا ، کالو و توره را می توان از بهترین بازیکنان این تیم دانست. من فکر می کنم ساحل عاج این توان را دارد که بتواند از گروهش در جام جهانی صعود کند. آن ها قطعا از گروه شان بالا می آیند اما این که بتوانند در مراحل حذفی هم بالا بیایند بستگی به تیمی دارد که آن ها با آن برخورد می کنند. هر چند که بازیکنان ساحل عاج بر خلاف سایر تیم های آسیایی و آفریقایی که در تورنمنت های طولانی اتحادشان را از دست می دهند باید بگویم که بازیکنان ساحل عاج همیشه بازیکنان متحدی هستند و در کوران مسابقات هم اتحادشان را حفظ می کنند.